Werken gasleiding fietspad Molenbaan

Dit najaar wordt het gasnet in onze gemeente grotendeels vernieuwd. Om aan de grotere vraag naar gas te voldoen, plaatst men leidingen met een groter debiet. Vanaf morgen, donderdag 11 september, is de gasleiding onder het fietspad van Molenbaan aan de beurt.

Vanaf Molenbaan 18A tot aan het kruispunt met Moleneinde kan u hinder ondervinden. Het dubbelrichtingsfietspad wordt per streng van 150m opengelegd en verwerkt. Voor de fietsers is ruimte voorzien op het rijvak dicht bij het fietspad. Doorgaand verkeer van voertuigen kan alternerend rijden op het andere rijvak. Dit wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Dank voor uw begrip!

> Info: td@vorselaar.be, 014 50 71 03

Opening skatebowl

Op zaterdag 13 september opent om 15u de nieuwe skatebowl op skatepark De Dreef met daarna ‘Ramses Bowl Bash’, een evenement met optredens en een skatewedstrijd. De skatebowl in Vorselaar is uniek in zijn soort. Het ontwerp is nergens in de Kempen of zelfs Vlaanderen terug te vinden en heeft een aantrekkingskracht op skaters van binnen en van ver buiten de Vorselaarse grenzen. De Vorselaarse skaters zijn terecht fier op hun realisatie!

> Info: jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25

Fietsgraveren

Een gegraveerde fiets is beter beschermd tegen diefstal. Bovendien kan de politie een gevonden fiets sneller aan u terugbezorgen als hij gemerkt is. U kan uw fiets volgende week gratis laten graveren op woensdag 17 september, vrijdag 19 september en zaterdag 20 september op het containerpark tijdens de openingsuren.

> Info: mobiliteit@vorselaar.be, 014 50 71 03

Vorselaarse Tekenschool

Op zondag 14 september kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar deelnemen aan de gratis proefles van de Vorselaarse Tekenschool. De lessen gaan door om de twee weken, telkens op zondag van 9u30 tot 11u30. De kinderen leren schilderen, boetseren, knutselen en nog zo veel meer!

> Info: jeugd@vorselaar.be, 014 50 71 25

Boekenbrievenbus in de bib

De Vorselaarse bib breidt haar dienstverlening uit. Vanaf nu kan u ook buiten de openingsuren ontleende boeken terugbrengen. Naast de inkomdeur ontdekt u de gleuf van een boekenbrievenbus met speciale opvangbak.

Is de bib geopend? Dan geeft u de ontleende boeken gewoon af aan de balie. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen naar de vernieuwde inrichting.

> Info: vorselaar@bibliotheek.be, 014 50 71 82

Sluitingsdag 18 september

Op donderdag 18 september zijn alle gemeente- en ocmw-diensten uitzonderlijk gesloten. Vanaf vrijdag 19 september staan wij graag terug tot uw dienst.

> Info: info@vorselaar.be, sluitingsdagen, 014 50 11 01